Over ons

Ponne transporten is van vroeger uit een familie bedrijf dat in 1930 is opgericht door Hessel Ponne in Nieuwehorne. Vervoer was er destijds bijna niet. Hessel reed eerst met paard en wagen en later met z’n eerste vrachtwagen, een T-Ford. De bestellingen brachten ze nog veel met de transport- of bakfiets rond, omdat de zandpaden in de omgeving slecht berijdbaar waren.

In 1940 is het bedrijf over gegaan op Ane Ponne en is in 1957 verhuisd naar het huidige adres aan de Schoterlandseweg 41 in Katlijk. Vanaf 1960 zijn we begonnen met vee te rijden waar we na de MKZ crisis mee zijn gestopt.

Vanaf 1976 zijn we met de hooi en strohandel begonnen. Sinds Ane Ponne gestopt is, runnen Hessel en Siebe Ponne samen het bedrijf.
Het bedrijf is langzaam gegroeid, waardoor we op dit moment 10 vrachtauto’s 4 meeneemheftrucks en ±10 man personeel hebben.

Siebe is gek op de handel, vooral de spanning vind hij mooi, maar ook het werken met mensen. Door wat extra aandacht aan klanten te besteden bouw je iets op, bijvoorbeeld, we leveren veel stro aan bollenkwekerijen. Dat deed Siebe in het begin zelf. Door de extra zorg die we er aan besteden is dat enorm gegroeid. Ook doen we veel voor maneges en veehouders, zo doen we wel 40 vrachten stro in de week. Zelf heeft Siebe bijna geen tijd meer om te rijden, omdat het steeds meer tijd kost om alles goed te regelen, vooral dat je zowel heen als terug een vracht hebt.

Hessel doet de zaagsel verkoop en gaat daarvoor zelf de boer op, vroeger had hij er een aardappel- handel bij. Ook de boekhouding is in eigen handen. Tegenwoordig doen we ook veel transport voor derden om leegrijden naar het stro/teeld gebied te voorkomen. Zelf laten we ook steeds meer stro door andere transportbedrijven rijden, zodat de transportkosten beperkt blijven.

 

bultje oost duitsland